Qui som?


ARTIXOC som una associació sense ànim de lucre que va ser fundada el 1998 amb l’objectiu d’enfortir els lligams entre les persones i molt especialment els joves. L’eina escollida està basada en l’educació, l’aprenentatge i l’enriquiment personal, en un primer moment a partir del teatre, però després s’hi van afegir altres disciplines artístiques com ara: les arts plàstiques, la dansa, la música i el circ. En definitiva, ens servim de l’art com a eina per a l’educació i la transformació social.

Des dels inicis ens mou apropar-nos a la gent de diferents cultures i potenciar l’entesa, l’amistat i la solidaritat.

Artixoc participa activament en la millora de la situació de col·lectius desafavorits i realitza projectes que promouen la pau, el respecte pels pobles i la igualtat d’oportunitats.

Les nostres activitats es poden localitzar en espais públics, escoles, instituts, carrers i places.

intercanvi juvenil

Els objectius de treball d’ARTIXOC són:

  • la igualtat d’oportunitats entre les persones.
  • el treball comunitari de qualitat en zones desprotegides o vulnerables.
  • la sensibilització de la societat vers la pluralitat cultural i el respecte cap a les minories. 
  • promoure, la cooperació entre els joves d’arreu d’Europa i de tot el món suprimint les barreres socials, culturals o lingüístiques.


Al llarg dels anys a ARTIXOC hem impulsat diferents projectes, d’entre els que destaquem els intercanvis juvenils europeus (24) i els projectes de desenvolupament comunitari (diverses localitats des de 2006).

Comptem amb un equip de 30 professionals en un ampli ventall d’especialitats artístiques i amb nombrosos contactes amb organitzacions de l’estranger, des d’Amèrica Llatina fins a diferents punts d’Europa.

Dins el sector de l’art social, ARTIXOC forma part de la Plataforma Artibarri (Art Social a Catalunya) que treballa per a millorar la qualitat i el reconeixement dels nostres projectes. 
Què fem???
Desenvolupem projectes educatius sobre interculturalitat i de sensibilització social

Projectes educatius comunitaris a través de l’art, tallers per a joves, infants o adults.

Desenvolupem activitats integrals que fomenten la convivència i afavoreixen la resolució de conflictes i la prevenció de pràctiques de risc.
Tallers, jocs, música, dansa i festes interculturals, a les escoles i al carrer, per a promoure la integració de les diverses cultures que conviuen al nostre país.
També mantenim un vincle estret amb la nostra realitat més immediata col·laborant amb grups, institucions i plataformes juvenils de la ciutat, del país, d’Europa i d’Amèrica Llatina.
  
Tallers i animacions artístiques sobre interculturalitat

Realitzem diferents tipus de tallers artístics puntuals, alguns per fomentar el coneixement de la diversitat al món, d’altres de presa de consciència de problemàtiques socials o de convivència.

Intercanvis i projectes internacionals

Joves de 15 a 25 anys de grups formals participen en trobades europees o internacionals entorn d’una o més disciplines artístiques, explorant un tema...................
 
Tallers sobre teatre social i les tècniques de l’espectacle

Som especialistes en teatre social o de l’oprimit, un conjunt de tècniques ideades pel pedagog Augusto Boal (Brasil) que permeten treballar problemes de la vida quotidiana o a resoldre conflictes socials més profunds. També emprem exercicis i tècniques desenvolupats per diferents pedagogs del teatre social o comunitari, com ara: Johannes Galli (Àustria), Adhemar Bianchi (Argentina), Orlando Cajamarca (Colòmbia), George Laferrière (Québec), Allan Owens (Anglaterra), entre d’altres.

Oferim cursos per a donar a conèixer aquelles especialitats que ajuden a millorar la feina dels amateurs i professionals, tant en làmbit social com cultural. Realitzem cursos d’il·luminació, producció, distribució d’espectacles, regidoria, escenografia, vestuari, sonorització, maquillatge...